LAKITELEK

A Tőserdő közigazgatásilag Lakitelek nagyközséghez tartozik. Ismerje meg a települést!

TŐSSELLŐ

A Tősfürdő területén elsőként az országban. Részletek a gyermek élményfürdő honlapján!

Jelenleg nem üzemel !!!

KISKUNSÁGI NEMZETI PARK

Tudjon meg többet a Tőserdő természeti kincsei felett őrködő szervezet tevékenységéről!

Elérhetőség

 

TŐSERDŐ Nonprofit Kft.
Székhely: 6065 Lakitelek, Széchenyi krt 48.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-70-337-66-56


Céget nyilvántartó cégbíróság:
Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 03-09-123645
Adószám: 23716146-2-03

 


Tősfürdő és Tőserdő Kalandpark
Lakitelek-Tőserdő, Fenyő u. 1.

Tőserdő Csónakkölcsönző
Lakitelek-Tőserdő, Holt-Tisza part

Tel.: +3670/337 6656

Lakitelek Önkormányzata
6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48.
TEL: 76/449-011
FAX: 76/449-055

NYITVA TARTÁSOK

Tősfürdő


Nyitás:2020. május 29-én.

Kalandpark:

Nyitás: hamarosan

 

Csónakkölcsönző

Nyitás: 2020. május 29-én.

2013
ápr
29
2013. április 29

A természetben az a csodálatos, hogy ami csodálatos, az is természetes – tartja az ismert mondás, és ennél jobban nem is lehetne megfogalmazni mindazt, amit a természetet járva látunk, hallunk érzünk és tapasztalunk. A Tőserdő növény és állatvilága megmutatja minden csodáját azoknak, akik szívvel, látva járják be a területet. Minden napszakban és évszakban más és más arcát mutatja, ezért érdemes gyakran ellátogatni hozzánk.

A Tőserdő területe egybeolvad a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, itt található a Holt-Tisza és az úgynevezett Dög-Tisza, melyek csodálatos természeti értéket képviselnek. A víz felszínén szép foltokat alkot a fehér virágú tündérrózsa és sárga virágú rokona a vízitök. Csónakázás közben közelebbről is megszemlélhetjük őket, azonban ne feledjük, védett növények!

A part menti, mélyebb fekvésű, állóvizes helyeken égerláp erdőket találunk. A vízparton a puhafa ligeterdő jellemző, a magasabb térszinteken tölgy-kőris-szil ligetek alkotják a keményfás társulásokat, amit néhol a szeder és a fákra magasan felfutó vadszőlő áthatolhatatlan sűrűje tesz igazán őserdő hatásúvá. Itt nyílik kora tavasszal az Alföldön ritkaságszámba menő kontyvirág, melyről a nemzeti park tanösvénye kapta a nevét.

A változatos élőhelyekben gazdag táj sokszínű állatvilágnak ad otthont. A holtágak tiszta vizében számos halfajunk él. A vizek és nádasok számos madárfajnak biztosítanak táplálkozó és fészkelőhelyet. A vízen evezve a bedőlt fák ágain számtalan, zsákmányát leső vízimadarat láthatunk. Ha szemfülesek vagyunk, akár a sikeres fogás pillanatát is elkaphatjuk. A holtágak mentén a nádi énekesek hangját halljuk, de megpillanthatjuk a színpompás jégmadarat is. Az idős fák miatt az erdő odúlakó madarakban igen gazdag. Nem csak a gyakori nagy fakopáncs és zöldküllő, hanem a sokkal ritkább szürke küllő is megfigyelhető. Az odvakban a madarak mellett számos denevérfaj is otthonra talál.

Amennyiben szeretné mélyebben megismerni a természet ezen csodáit, jelentkezzen vezetett túráink egyikére, vagy kérjen egyéni túravezetést.

Készítette a MAGNA Produkciós Iroda
Template base provided by Joomlage.com